dag 7; 24 april 2009
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Peter en Frieda
24 April 2009 | Frankrijk, Parijs
Vanmiddag kreeg ik(Annabel) ineens een vreemd smsje. Of ik iemand kon opsporen, want pappa en mamma hadden een paspoort in een graanveld gevonden. Mijn eerste reactie was, wat deden jullie in een graanveld? haha!
Na wat heen en weer sms-en hebben we dan toch maar even gebeld.
Ze hadden de nacht in een kapel in Compiegne doorgebracht. 's ochtends was er een broeder in paniek komen vertellen dat hij net een telefoontje van een andere Nederlandse pelgrim had gehad. Deze man had hier een aantal nachten geleden geslapen en was nu zijn paspoort en pelgrimspas kwijt. Samen hebben ze toen gezocht of de documenten daar waren blijven liggen. Na tevergeefs zoeken zijn pappa en mamma vertrokken.
Op de route waren ze een viaduct aan het bouwen, waardoor de weg afgesloten was. Maar pappa ging kijken of ze er door het graanveld, dat er naast lag, ook konden komen. Toen pappa terug keerde naar mamma en de fietsen viel zijn oog op een paspoort. Eerst dacht hij aan zijn eigen paspoort maar dat kon niet want dat was nog veilig bij mamma en de fietsen. Toen hij het opende werd alles duidelijk, dit was het paspoort van de pelgrim die die ochtend de broerder op had gebeld.
Nou en zodoende werd ik dus ge-smst om te proberen deze man op te sporen. Wat tot nu toe helaas nog niet is gelukt.
Ze hebben vandaag ook hun eerste klim gehad. 3 kilometer 7%. De eerste 2,5 kilometer hebben ze fietsend gedaan en de laatste 500 meter hebben ze gelopen.
's avonds zijn ze in Ste. Genevieve aangekomen om daar te overnachten in een chambre d'hote bij madam Jacquet. Maar wegens een onbekende oorzaak was het chambre d'hote niet beschikbaar waardoor ze een bed kregen bij madam Jacquet thuis. Wat een gastvrijheid!
Na wat heen en weer sms-en hebben we dan toch maar even gebeld.
25 April 2009 - 08:42
Wilma:
Jullie gaan toch wel een boek schrijven he, van alle belevenissen.
Kijk daar nu al naar uit.
Fijn dat alles zo goed gaat,dikke kus van Wilma en fam. -
25 April 2009 - 08:47
Therese:
als het soms anders loopt als gepland,dan stuit je vaak op de leukste dingen. -
25 April 2009 - 14:57
Conny:
het vinden van het paspoort zal toch wel mede door toedoen van
St Jacob zijn.
bij de eerste helling al een stukje lopen, wordt het toch nog een beetje wandeltocht!
ik lees niks over het weer de laatste dagen dus zal het wel goed zijn.
gr. Conny en Marianne -
25 April 2009 - 22:19
Paul En Herma.:
frieda en peter, als je op reis bent, kun je veel verhalen. geweldig dat de mensen onderweg zo gastvrij zijn en vriendelijk,dat doet je goed. mijn vorige bericht heb ik op een dag daarvoor gezet. de foto's in de kerk en het afscheid nemen hebben we ook gezien! we leven met jullie mee.heel veel goeds voor beiden en heb een zeer goede tijd met elkaar. dikke kus van paul en herma. -
26 April 2009 - 10:24
Agnes En Piet :
Lieve Frieda en Peter,
Met belangstelling volgen we jullie verrichtingen per fiets richting Santiago. We vinden het echt een prestatie, zo ver en ook nog met de nodige bagage. Daarbij de geaccidenteerde gedeelten, al hebben we begrepen dat er dan ook wel eens moet worden gelopen: Geen probleem hoor! Beter, dan forceren nu jullie nog zo ver hebben te gaan. Frieda, we raden je aan goed in de slipstream van Peter te blijven.
Groetjes en veel succes met jullie dappere onderneming.