Dag 9; 26 april 2009 - Reisverslag uit Mézières, Frankrijk van Peter en Frieda Impens - WaarBenJij.nu Dag 9; 26 april 2009 - Reisverslag uit Mézières, Frankrijk van Peter en Frieda Impens - WaarBenJij.nu

Dag 9; 26 april 2009

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Peter en Frieda

26 April 2009 | Frankrijk, Mézières

Zo word je als laatste gebeld en zo word je de volgende dag gelijk weer gebeld!

Ze hoopte dat Oma en Annabel nog bij ons waren maar die waren net vertrokken. We hadden Oma en Annabel uitgenodigd om bij ons te komen eten. Lekker zalm met asperges en frietjes gegeten. Als toetje vers fruit met ijs en slagroom.

Om kwart voor 9 belde mama om een verslagje van de dag te geven. Ze hadden heerlijk geslapen en ontbeten, het bed voor vannacht zag er ook heerlijk uit.

Vandaag hadden ze geen slecht weer gehad. Het was heerlijk weer en ze zaten nog lekker buiten.

Vannacht slapen ze bij mensen in een prachtig huis met rietendak. Mama vermoedt dat ze in de (oude) praktijk slapen. Waar ze logeren is de man des huizes dokter.

Ook deze logeerplek ligt langs de route.
Ze worden hartelijk verwelkomd en krijgen koffie met citroentaart. Daarna heerlijke aperitieven want de mensen hebben bezoek en papa en mama mogen lekker mee doen. Daarna eten ze een salade met krootjes en sla. Als hoofdgerecht hebben ze een pasta met saus en zoals de fransen gewend zijn kaas met stokbrood na. Dit alles weer lekker met wijn en water.

Mama vertelde dat ze al een paar keer trots onze foto’s heeft laten zien. Ook weer vanavond.

Vanmorgen hadden ze afscheid genomen van de Brabanders. Deze wilde graag meer kilometers op een dag maken. We moeten zeker eens op hun site kijken want daar staat een stukje over papa en mama. De site = riaenalbert.waarbenjij.nu , ze komen uit Aspen. Ze ontmoeten veel mensen uit Nederland, de een wat vriendelijke dan de ander.

Vandaag waren de klimmen minder pittig dan gister, vertelde papa. Ze waren nu 5 procent, gister waren ze tussen de 7 en 10 procent en zoals papa vertelde is hij gister minstens 3 keer dood gegaan onderweg. Maar ja dan maar afstappen en een stukje te voet verder. Vandaag had hij het gered en hebben ze het gewoon kunnen fietsen.

Zoals het er nu uit ziet komen ze woensdag aan in Tours en blijven hier de hele donderdag. Om op het gemak eens rond te kunnen kijken, inkopen te doen voor vrijdag (1 mei, vrije dag in Frankrijk) en een internetcafé op te zoeken om zelf een stukje te schrijven, foto’s te plaatsen en natuurlijk de lieve en vele berichtjes te lezen. Vrijdag 1 mei gaan papa en mama dan toch verder ondanks dat het een vrije dag is en alles gesloten is.

Papa en mama vertrekken elke dag om 9 uur en rond 5 uur komen ze aan. Ze fietsen ongeveer 4 uur en 3 kwartier en doen dus 3 uur en 1 kwartier alles behalve fietsen.

Het woordje FANTASTISCH komt bij papa in elke zin voor, dus ze genieten met proppen.

Groetjes Roelie (het is fantastisch!!)

• 26 April 2009 - 20:35

Annabel:

Lieve pappa en mamma,

We hebben heerlijk gegeten bij Mark en Roelie. Zo te horen ontbreekt het julli daar ook niet aan. Ik heb net een kijkje op de site van Ria en Albert genomen en ook een berichtje achter gelaten. Volgens mij zijn jullie ondanks de zware momenten, vooral aan het GENIETEN. En dat is heel leuk om te horen. Zet 'm op en tot horens.

Kus, Annabel.

• 26 April 2009 - 20:57

Conny:

donderdag dus een beetje koninginnedag vieren op jullie vrije dag.
    groetjes
    Conny en Marianne

• 26 April 2009 - 20:59

Therese:

fiets elke dag mee.
    alleen doen mijn kuiten en billen niet zeer.

• 26 April 2009 - 21:02

Therese:

hadden jullie ook aan wandel schoenen gedacht???

• 27 April 2009 - 09:38

Lea:

Wat is het fantastisch, om jullie via deze site te volgen !! Ik geniet er iedere keer met proppen van.
    Ga zo door kanjers.
    liefs en groetjes Lea en Henk.

• 27 April 2009 - 13:59

Marian.:

Dagelijks wordt er hier in huize Termont even ingelogd om jullie tocht zo een beetje te kunnen volgen.
    Wij vinden het erg knap dat jullie het zo goed volhouden en we hopen natuurlijk dat jullie dit tot het eind gaan doen.
    Ondanks alle inspanning die het met zich meebrengt zien we ook dat jullie er volop van genieten,en dat is ook belangrijk,

Lieve groetjes Marian en Turry.

• 27 April 2009 - 20:30

Frans En Judi:

Lieve Peter en Frieda,
    Wat hebben jullie al een afstand afgelegd! Met Koinginnedag al in Tours! Mooie stad aan de Loire, kun je veel klimmen wanneer je er gaat wandelen, dat moet voor jullie met die opgebouwde conditie nu een peulenschilletje zijn! We vinden het echt stoer hoor, dat jullie je er zo lekker doorslaan! Ga maar lekker zo door, wij denken dat ook voor jullie de dagen vliegen. Al die verschillende overnachtingen, iedere keer weer spannend waar je terechtkomt he? Tot volgende keer en hou jullie haaks. Groetjes vanuit het Zoute Spui.

• 28 April 2009 - 07:41

Marleen :

Hoi Peter en Frieda!
    Wat leuk om via deze weblog jullie reis te volgen! Geniet ervan!
    Trouwens Frieda: in de Burght is alles okee!
    Groeten van Marleen, John, Tessa en Mitchell de Ruysscher

• 28 April 2009 - 08:05

Rietje:

Ha Peter en Frieda,

Sorry niks laten horen voor jullie vertrek, maar waren op vakantie en dan vergeet je het weer.
    Jeetje wat een onderneming, fantastisch hoor! Hoop dat jullie erg genieten en zult wel heel wat mensen ontmoeten. Ik houd de reisverslagen bij en ben zo op de hoogte wat er zo allemaal op jullie pad komt.
    Veel fiets en kijkplezier!!

liefs Rietje en Philippe