Dag 18; woensdag 5 mei 2009 - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Peter en Frieda Impens - WaarBenJij.nu Dag 18; woensdag 5 mei 2009 - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Peter en Frieda Impens - WaarBenJij.nu

Dag 18; woensdag 5 mei 2009

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Peter en Frieda

05 Mei 2009 | Frankrijk, Parijs

We kregen weer allemaal een sms dat ze weer goed waren aangekomen. Het was de beurt aan Annabel om te bellen. Maar omdat Annabel, Serge en Anne-Lise in Vlissingen waren i.v.m. het bevrijdingsfestival vroeg ze mij om te bellen.

Vandaag mochten we om 21:00 uur bellen. Toen ik belde waren ze net op weg naar hun kamer dus de vraag of ik terug wilde bellen na 5 minuten.

Ze hadden een lekkere vissoep gegeten met opsmuk, daarna een biefstuk met champignons, frietjes en salade. En een speciale wijn van daar, een rode St. Emilion.

Vandaag hebben ze veel foto’s gemaakt omdat ze zoveel mooie dingen hebben gezien onderweg. Ze hebben gefietst tussen de wijngaarden en chateaus. Vandaag was het heerlijk weer en de tocht ging in tegenstelling van gister beter en lekkerder. Aan het eind van de dag komen ze zo’n 20 kilometer van Bordeaux aan, aan de oostelijke kant. Nog ± 300 kilometer tot aan de Spaanse grens. Die willen ze dinsdag bereiken.

Mama vertrekt ’s morgens in een hemdje en bodywarmer. Ze hebben prachtig weer en de rest van de week zal het zo blijven. Elke morgen dus goed insmeren.
Gister had mama een klein dipje maar na vandaag ging het weer prima. Ze ziet toch een beetje op tegen de grote bergen en heuvels aan de Spaanse grens.

Morgen gaan ze 74 kilometer fietsen. In totaal hebben ze 1157 kilometer gefietst.

Toen ze vandaag aankwamen waar ze wilde gaan slapen kwamen ze Franse mensen tegen die in Hulst wonen. Deze waren wel met de auto. Helaas was dit gesloten en fietsten ze terug naar St. Emilion waar ze in een romantisch B&B terecht kwamen. Er was een prachtige witte regen die het terras versierde.

Groetjes Mark&Roelie, Pepper&Lef.